Hem » Våra Alumner » Marita Mathiesen

Utbildningen påverkade Marita på många plan.

Marita Mathiesen påbörjade sina studier när det stormade mest i livet. Utbildningen bidrog till att Marita växte som blivande säljare och även på ett personligt plan.

Genomgick stor förändring

Det har gått tio år sedan Marita Mathiesen började sin utbildning på TUC Yrkeshögskola i Tranås. Marita valde att läsa till kvalificerad företagssäljare, en utbildning som utvecklats och idag kallas för Företagssäljare B2B. När hon ser tillbaka på den tiden så minns hon en tid då hon stod inför stora förändringar. ”Jag var precis nyseparerad och visste inte riktigt vad jag skulle göra. För min del så har utbildningen gett mig så mycket. Vi fick jobba mycket med oss själva för att kunna bli så bra säljare som möjligt” berättar Marita.

Marita Mathiesen besöker de studerande i Företagssäljare B2B för att dela med sig av sin resa och sina insikter.

Berätta sagan baklänges

Marit minns utbildningskonsulterna mycket väl och många av de moment som hon arbetade med under programmets gång har fastnat i hennes syn på både arbetsliv och privatliv. Jonas Jarl är en av de konsulter som hon minns bäst. ”Det är aldrig för sent att börja om. Man behöver fundera på vad man som 65-åring velat uppnå. Berätta sagan baklänges och ta reda på vad du behöver göra för att nå dit, det sa Jonas och det tar jag verkligen med mig!” säger Marita.

Växte som person

Utbildningens upplägg där Marita och de andra studerande fick jobba både teoretiskt och praktiskt, med mycket praktiska övningar, passade henne perfekt. ”Jag växte så himla mycket som person och det syntes. En annan föreläsare som jag minns väl är Jeanette Boström. Hon stannade mig i korridoren och sa att jag skulle stanna upp och titta på mig själv och hur mycket jag hade vuxit sen jag började utbildningen. Jag tar med mig hur jag kände mig sedd under utbildningens resa” förklarar hon.

Arbetar i en spännande bransch

Tio år har gått och idag arbetar Marita som annonssäljare på Östgötatidningen. ”Det kanske inte är så många som tänker på tidningsbranschen när man går en säljutbildning, men det är en spännande bransch att jobba i. Med det informationsflödet gäller det att sticka ut och här kan jag kreativt arbeta med kunderna för att hjälpa dem att verkligen synas.”

Vill dela med sig

Som en del i hennes personliga utveckling så återvänder Marita till TUC Yrkeshögskola för att berätta för de som nu studerar till företagssäljare B2B om sin resa. Mycket i lokalerna har ändrats sen hon själv gick, men utbildningens kärna finns kvar. ”Att läsa en yrkeshögskoleutbildning kan ge så mycket! Jag vill skicka med att man kan nå långt ifall man har viljan och ett tydligt mål” säger Marita Mathiesen.