Hem » Våra Alumner » Pelle Philipsson

Pelle utvecklas av sin nya yrkesroll.

Pelle Philipsson Eek valde att utbilda sig till företagssäljare, ett yrke som passar hans sociala personlighet perfekt. Redan innan utbildningen var klar hade Pelle fått jobb.

Ser många fördelar

När Pelle Philipsson Eek började fundera på framtiden hittade han programmet Företagssäljare B2B på TUC Yrkeshögskola i Tranås. ”Jag valde Företagssäljare B2B för att det är en bred utbildning med många kurser som man har nytta av i stort sett vilken yrkesroll man än väljer. Jag tyckte även det lät roligt med ett socialt yrke samt att utbildningen innehåller kurser som är bra för att driva ett eget företag” förklarar Pelle.

Programmet som Pelle var intresserad av var platsbunden och kunde läsas i Tranås, vilket passade honom bra. Det är i Tranås som han har sitt sociala nätverk och där han spelar hockey i Tranås AIF. ”Jag tyckte det var skönt att kunna studera på hemmaplan i Tranås och samtidigt kunna ha mycket tid att lägga på hockey. För mig passade det bra och jag fick ett bra intryck av både TUC och personer som tidigare läst Företagssäljare B2B” berättar Pelle.

Ett omväxlande yrke

Pelle känner att yrkesvalet erbjuder stor variation, något som passar honom väl. ”Det är en roll som är väldigt varierande och ser väldigt annorlunda ut beroende på vilket företag man arbetar på. Generellt skulle jag förklara det som ett yrke som är väldigt socialt där man är en viktig del av företaget och ett ansikte utåt för både produkter och företagets varumärke.” menar han.

Yrket företagssäljare erbjuder också en del utmaningar, något som Pelle tycker är tjusningen med jobbet. ”Man vet inte hur konkurrensen på marknaden ser ut och vilket bemötande man kommer få när man kommer ut, samtidigt är det något som gör att rollen som företagssäljare blir rolig och spännande” säger Pelle.

Fick jobb tack vare LIA

Under sista terminen fick Pelle jobb på Svenska Batteripoolen AB, ett dotterbolag till OEM International där han nu arbetar som säljare.

Enligt Pelle var det LIA:n som avgjorde att han fick jobbet. LIA står för Lärande i arbete och är praktik. ”Jag gjorde två av tre LIA-perioder på Batteripoolen. LIA är en jättebra chans att få komma ut i arbetslivet och testa på hur och vad yrkesrollen har att erbjuda. Man får insikter och erfarenheter som ger en bra chans att kunna få en anställning” menar han.

Programmet är en bra investering

När Pelle ser tillbaka på utbildningen känner han sig nöjd över att han tog steget och läste till företagssäljare. ”Man får med sig väldigt mycket erfarenhet, kunskap, nya vänner och roliga minnen. En riktigt bra investering för sig själv!”

Även framtiden ser han ljust på. ”Karriärmöjligheterna är stora, utbildningen öppnar väldigt många dörrar till olika yrken och arbetsroller” berättar Pelle Philpsson Eek.