Hem » Våra Alumner » Linda Nilsson, Årets TUC Alumn 2023

Linda är Årets TUC Alumn 2023.

Vägen till examen var ibland krokig men med stödet Linda fick från sin utbildningsledare och klasskompisar så kom hon i mål. Även Linda var ett stort stöd och för det blev Linda Nilsson Årets TUC Alumn 2023.

Linda Nilsson arbetar idag som tandsköterska på Folktandvården i Sjöbo. För att hamna där hon verkligen ville vara krävdes ett karriärskifte. ”Jag jobbade som florist och kände att det inte vad det jag ville arbeta med. Dels så var det svårigheten att få ett heltidsjobb och sen ville jag komma bort från detaljhandeln” berättar Linda.

Det var i undersökningsrummet hos tandläkaren som Linda fick idén att läsa till tandsköterska. ”Jag visste att jag inte ville läsa så många år och jag tyckte att tandsköterskeyrket verkade intressant. Jag började leta utbildningar på distans. Med två små barn så tycker jag att distans var ett måste för att få utbildningen att fungera med familjelivet” förklarar Linda.

Minns studietiden med värme

Hon hittade utbildningen på TUC Yrkeshögskola och det har varit ett val som hon blev väldigt nöjd med. ”Jag kan verkligen rekommendera att läsa på TUC! Vi hade en fantastisk tid och jag kan nästan vara lite avundsjuk på dem som läser nu. Det var så givande att man skulle vilja göra det igen, fast jag är ju glad att jag är klar!” skrattar Linda.

Fick hjälp när det var tufft

Även om Linda ser tillbaka på studietiden och känner värme så lägger hon till att det inte alltid var så lätt. ”Det hade ju gått en hel del år sen studenten när jag påbörjade programmet och jag kände att det kunde bli övermäktigt. Jag genomgick en tuff period i mitt liv när jag läste till tandsköterska och det är klart att det påverkade utbildningen” förklarar Linda.

I den tuffa stunden hittade Linda stöd hos sin utbildningsledare Sandra Fritz. ”Ibland kommer det tillfällen när livet kommer emellan och plugget påverkas negativt. Då fick jag den hjälp jag behövde. Sandra hjälpte mig att ta fram en studieplan när det var tufft och sen fick jag stödet där Sandra följde upp. Det hjälpte mig otroligt mycket.”

Klasskompisarna stöttade

Även vännerna i klassen blev ett fint stöd när Linda behövde hjälp. ”Jag upplevde att vi stöttade varandra väldigt bra. Om någon var sjuk och inte kunde vara med på en föreläsning så kunde man få hjälp med saker som man hade missat ” säger Linda. En av klasskompisarna, Josefine Pettersson kom att betyda extra mycket. ”Vi har fortsatt hålla kontakten efter utbildningen och hörs då och då. Det var som att vi satt ihop sista tiden och stöttade varandra in i det sista som klasskamrater men också som vänner. Jag saknar våra studiestunder ihop och när jag fick bo hos Josefine när det var platsträffar på skolan”.

Bra lärare

Linda kan lista många fördelar med att ha läst ett yrkeshögskoleprogram. ”När man läser ett program på yrkeshögskolan så är man ju faktiskt färdig när man är klar med utbildningen. Jag är väldigt nöjd! När jag kom ut på praktik, LIA, så fick jag bra feedback och det hänger ju ihop med att vi fick så bra undervisning. Yakob Sabri och Louise Lago som undervisade på programmet var väldigt duktiga på att lära ut. Båda delade med sig av sina erfarenheter från arbetslivet och det märktes verkligen att de visste vad de pratade om, otroligt kunniga båda två!” förklarar Linda.

Nu är Linda klar och känner en tillfredställelse över att vara klar och ute i arbetslivet. ”Det är en väldigt häftig känsla; jag har den här utbildningen och jobbar med det jag hade tänkt. Det blev på pricken rätt!”

Den fullständiga nomineringen

”Linda har varit studeranderepresentant under utbildningen och bidragit till en fin gemenskap i klassen och engagemang i både klassen samt ledningsgruppen. Hon är ett fördedöme för studerande på TUC Yrkeshögskola.”